Rijwielhandel Jan Jonkman
Rijwielhandel Jan Jonkman

 


Ontdek Cortina

Er zijn van die dingen in het leven, die zó snel wennen dat je je bijna niet kunt voorstellen dat het er nog niet zo lang geleden helemaal niet was. Maar toen wij een aantal jaar geleden om ons heen keken, zagen we vooral veel dezelfde type fietsen; sobere kleuren, vergelijkbare modellen met veel opsmuk. Weinig om je echt mee te onderscheiden en zeker geen fietsen waar je je als modebewuste man of vrouw graag mee vertoonde. Tijd voor verandering vonden wij. Want laten we eerlijk zijn; als je jong bent, dan zoek je een fiets waarmee je er bij hoort en toch opvalt. Net als je kleding, je smartphone en andere accessoires

Onze zoektocht naar een moderne, trendy fiets bracht ons terug bij de basis, bij de fiets zoals hij er vroeger uit zag. Wat direct onze aandacht trok waren de oude, robuuste transportfietsen die in het begin van de 20e eeuw zijn ontstaan. Stevige stadsfietsen voorzien van een voor- en achterdrager. Deze fietsen werden vooral gebruikt als slager- of bakkersfiets waarmee met een grote mand voorop bestellingen werden bezorgd.

Het idee sprak ons meteen aan; een fiets ontwerpen die alles bevat wat hij nodig heeft, bijzonder in zijn eenvoud. We hebben ons omringd met bekende ontwerpers uit de fashion- en designindustrie om tot een eigentijds en vooral hip model te komen. In 2006 brachten we onze eerste collectie stadsfietsen uit en inmiddels rijden er heel veel blije jongens, meiden, mannen en vrouwen op een Cortina. Fietsen die tegen een stootje kunnen; stoer of juist romantisch, maar altijd een beetje eigenzinnig.

Inmiddels durven we wel te zeggen dat Cortina het straatbeeld voorgoed heeft veranderd. Er zijn nu fietsen waar je mee gezien wilt worden, die bij jouw stijl passen. Fietsen om blij van te worden. En de link met de modewereld, die houden we vast. Fashion is ons vertrekpunt om jullie te blijven verrassen. Met kleurgebruik, met design, met kleine details die het verschil maken.

Vandaag de dag hebben we drie fietslijnen waarbinnen je diverse modellen vindt:

  • Originals: te gekke retro fietsen
  • Utility: moderne transportfietsen
  • Metropole: stoere urban fietsen

Jouw Cortina, jouw stijl

 

Hieronder volgen enkele van de door ons meest verkochte modellen. De fietsen zijn vanzelfsprekend in een grote diversiteit aan kleuren en maten te leveren.Klik voor het gehele aanbod op de bijbehorende stijl banner boven in onze selectie. 

                                                             Utility

 

Cortina U4 dames transportfiets  met Shimano Nexus 3-speed

 

vanaf €579 
 
Cortina U5 damesfiets met smalle voordrager  et Shimano Nexus 3-speed
 
vanaf
€599 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                 

 

                                                 Originals

 

 

 

 

Cortina Soul damesfiets met jasbeschermernetje

1-speed

 

 

 

 

€419

Cortina Soul damesfiets met jasbeschermernetje Shimano Nexus 3-speed

 

 

 

 

 

 

 

€529

 

 

                                                   Metropole

 

 

Cortina x Kuyichi herenfiets met Sram Automatix 2-speed

 

 

 

€479

Cortina Azero damesfiets met Shimano Nexus 3-speed

 

 

€599