Multicycle werd in 1977 in de Achterhoek opgericht door Nico Bieleveldt en zijn vrouw.

In die tijd groeide de vraag naar recreatieve fietsen, maar de gebruiksvriendelijkheid liet vaak nog te wensen over.

Multicycle speelde hierop in met handgemaakte fietsen die comfort en kwaliteit boden.

 

Met de handgemaakte kwaliteitsfietsen die Nico Bieleveldt toen ontwierp, heeft hij de basis gelegd voor de huidige Multicycle. Hij onderscheidde zich toen al met de mooie, lichte handgemaakte fietsen waarbij de nadruk lag op comfort en kwaliteit, vanuit een sportieve grondslag. En dat is nooit veranderd.

We zijn uitgegroeid tot een modern bedrijf waar betrokken vakmensen met oog voor detail, exclusieve en hoogwaardige toerfietsen ontwerpen, ontwikkelen en produceren. En altijd gedreven door hoogwaardig Nederlands vakmanschap. Bij Multicycle maken we fietsen met passie en deze passie vindt u terug in elke Multicycle fiets. 

 

 

PERFECTE ONDERSTEUNING

 

Onze e-bikes zijn voorzien van de Shimano Steps E6100 of de Shimano Steps E5000.

Shimano STEPS middenmotoren hebben een groot piekvermogen, wat zorgt voor een nog soepelere ondersteuning heuvelop en bij het accelereren.

Een mooie optie is dat het systeem is geoptimaliseerd voor elektronisch schakelen. Een combinatie die garant staat voor perfecte schakelprestaties. Deze motoren hebben een extreem laag gewicht en zijn gebouwd voor gebruik in alle weersomstandigheden.

 

 

5 JAAR GARANTIE OP UW MULTICYCLE ACCU

 

Bij Multicycle zien we graag dat u mooie momenten op uw Multicycle maakt. Daarom zijn onze e-bikes uitvoerig getest en voorzien van de allerbeste accu’s. Multicycle staat voor kwalitatief hoogwaardig vakmanschap en dat merkt u. En om u nóg meer zekerheid te bieden, krijgt u nu maar liefst 5 jaar garantie op uw accu!

Garantie Multicycle accu

Onze fietsen worden met zorg ontworpen, geproduceerd en getest. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Zo zijn al onze e-bikes voorzien van de allerbeste en krachtigste accu. Wij vinden het erg belangrijk dat u onbezorgd met uw e-bike op pad kunt. Ook wanneer er onverhoopt toch iets mis is met de accu. Daarom biedt Multicycle nu maar liefst 5 jaar garantie op uw accu!

Hoe dit zit, leest u hier.

 

Let op: deze actie is alleen geldig voor modellen vanaf 2019 en geldt niet voor tandems!

 

AFMONTAGE

 

KETTINGAANDRIJVING

Wij denken na over elk detail van de fiets. Ook de fietsketting is een onderdeel dat veel bijdraagt aan het comfort van de fiets. De fietskettingen die wij gebruiken zijn van de topmerken KMC en Shimano. Zo garanderen wij u altijd een fijne fietservaring.

Multicycle kiest altijd voor kwaliteit. Daarom monteren we standaard de KMC Longlife fietsketting op onder andere de Legacy EFB. De KMC Longlife ketting is voorzien van een speciale oppervlaktebehandeling van het metaal. En daarnaast zijn de pinnen tussen de schakels van sterker materiaal. Hierdoor kan de ketting hogere belasting aan. Dat is vooral handig bij elektrische fietsen. De KMC longlife gaat tot drie keer langer mee dan een normale fietsketting. De KMC Longlife ketting is een stuk lichter qua gewicht dan een normale ketting. Samen met de gegarandeerde soepele loop zal dit bijdragen aan het comfort op de fiets.

RIEMAANDRIJVING OF KETTINGAANDRIJVING?

Op meerdere modellen wordt de aandrijfkracht overgebracht middels een riem in plaats van een ketting. Het verschil zit in een paar aspecten. Een riem heeft geen onderhoud nodig. Er zitten immers geen bewegende delen in. Een riem heeft ook geen smeermiddelen nodig. Met een open kettingkast is dat een groot voordeel. Een riem is ook geschikt voor hoge belasting. Dus ideaal voor e-bikes met een middenmotor. Een nadeel is dat een riem niet werkt in combinatie met een derailleur. Een derailleur vind je terug in de meest sportieve fietsen.

 

LUCHT GEVEERDE VOORVORKEN

Comfort én fietsen met de allerbeste rijeigenschappen. Dat is waar Multicycle al meer dan 40 jaar om bekend is. Daarom gebruiken wij in onze fietsen uitsluitend lucht geveerde voorvorken. De naam zegt het eigenlijk al: de veringen van onze fietsen worden gevuld met lucht. Lucht geveerde voorvorken maken onze fietsen niet alleen lichter en duurzamer, maar zorgen er ook voor dat u de fiets perfect op uw zelf kan afstellen. Hierdoor kunt u alle obstakels eenvoudig opvangen en ervaart u een optimaal rijplezier.

 

SHIMANO VERSNELLINGEN

De versnelling van een fiets is iets wat u dagelijks gebruikt. Met Shimano onderdelen zorgen wij dat u zo makkelijk van verzet wisselt dat het bijna gedachteloos gaat. Of het nu berg op of berg af is, de korte schakelmomenten zorgen ervoor dat uw fiets altijd in de juiste versnelling staat. Goede versnellingen staan garant voor heerlijk ontspannen fietsen.

Onze zadels zijn met zorg vervaardigd door de vakmannen uit Italië. De zadels zijn gemaakt van slijtvaste materialen en vervaardigd met oog voor detail

 

AFWERKING

 

PERFECTE AFWERKING DOOR POEDERCOATING

 

Wij vinden het belangrijk dat onze fietsen perfect worden afgewerkt. Veel fietsmerken werken hun toerfietsen en e-bikes af met enkel een laklaag. Bij Multicycle kiezen wij ervoor om iedere fiets af te werken met een poedercoating. Dit doen wij omdat een poedercoating zorgt voor een langere levensduur van onze e-bikes. Door de frames te voorzien van een beschermende poedercoating, gaan deze jarenlang mee.

Simpel gezegd spuiten wij verfpoeder op de frames van onze e-bikes. Omdat wij daarbij gebruik maken van elektrostatische techniek, blijft de verfpoeder aan de frames plakken. Vervolgens verhitten wij het geheel en kan de poeder egaal vloeien. Tot slot laten we het uitharden, waarmee we het prachtige resultaat op onze frames creëren. Hierdoor zijn de deklagen op onze frames veel sterker dan de frames met de ‘gewone’ lakverf die vaak wordt gebruikt.

Door de frames te voorzien van een poedercoating, is de fiets beter slijt- en stootvast dan de gewone verf. Het is nu eenmaal mogelijk dat je toch een keer tegen de beschermlaag van jouw frame stoot of er langs schuurt. Maar omdat onze poedercoating slijt- en stootvast is, behouden onze fietsen hun elegante en luxe afwerking. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele schade

Ook bijzonder is dat onze fietsen zo min mogelijk zichtbare lasnaden hebben. Hierdoor zijn onze frames niet alleen super sterk, maar hebben de fietsen ook een luxe uitstraling. En ook een fijne bijkomstigheid: er hoopt zich geen vuil op in de lasnaden, waardoor de fiets onderhoudsarmer is.

 

Bent u benieuwd naar onze collectie geworden? 

Klik door op de afbeelding om al onze modellen te bekijken: