Twijfel je nog tussen een stadsfiets of een e-bike?
Check dan de verschillende fietsen en informatie over stadsfietsen en e-bikes op onze website! Je vindt al onze modellen op een rij. Onze e-bikes hebben dezelfde kenmerken als de stadsfietsen: ze zijn solide en veilig, maar ook kleurrijk en hip. De bekabeling is netjes weggewerkt en de techniek werkt feilloos. We hebben drie typen motoren en bij elk fietsmodel kun je ook verschillende accu’s kiezen. Ben je eruit?Kom dan gerust langs voor een testrit en professioneel advies.

 

Voorwielmotor

 

          

Cortina heeft e-bikes met een krachtige en stille naafmotor in het voorwiel, die wordt aangestuurd door een digitale techniek. De E-U1 powered by Bafang H400 (43 volt), is een degelijke stadsfiets van deze tijd, lekker basic. Zeer geschikt voor fietsritten naar school en werk. De E-YOYA, E-U5 Transport, E-U4 Transport, E-Roots en E-Roots Transport hebben het Ecomo-systeem (36 volt), met uitgebreide functionaliteiten en mogelijkheden. Deze trendy e-bikes zijn erg geschikt om boodschappen te doen, kinderen te vervoeren en te fietsen door de stad. Een goed alternatief voor het openbaar vervoer of een tweede auto! Alle Cortina e-bikes bieden de mogelijkheid om de maximumsnelheid in te stellen tussen de 10 en 25 km/u.

 

 Middenmotor

 

 

                                  


Cortina heeft één model met een middenmotor; de  E-OCTA. Dit model is uitgerust met het Bafang M400-systeem, dit geeft een fantastisch natuurlijk fietsgevoel en is een intelligent en onderhoudsvrij systeem met een minimale kans op storingen. In de motor van het Bafang M400-systeem zijn een kracht- en rotatiesensor ingebouwd. De combinatie van deze twee sensoren berekent hoeveel ondersteuning je nodig hebt en geeft je een heerlijke fietservaring. Perfect voor langere afstanden en het beklimmen van heuvels en bergen!

 

 

Actieradius

 

De actieradius van een elektrische fiets geeft aan hoeveel kilometer je gemiddeld kunt afleggen totdat de accu weer opgeladen moet worden. Het lijkt zo’n eenvoudige vraag: hoeveel kilometer kan ik met mijn e-bike fietsen? De actieradius hangt voor een groot deel af van de manier waarop je de fiets gebruikt. Factoren die een grote invloed hebben zijn: de belasting van de fiets (hoeveel bagage neem je mee en wat is je eigen gewicht en lengte), mate van ondersteuning, wind mee/wind tegen, buiten temperatuur (winter/zomer). De accu is een slijtage artikel, de actieradius wordt minder over tijd. Dit kan er allemaal voor zorgen dat de accu sneller of minder snel leeg gaat.

Bij de meeste Cortina e-bikes heb je de keuze uit verschillende accu’s. Zo kun je bij de E-U1 en de E-OCTA powered by Bafang (43 volt) kiezen voor een accu van 340, 450 of 750 Watt/uur (Wh). De Cortina e-bikes met 36 volt Ecomo-motor bieden ook de keuze uit drie accu’s (300, 400 of 500 Wh). Standaard wordt een normale lader en een 300 Wh accu meegeleverd. Wil je je fiets sneller opladen? Dan is er bij alle Cortina e-bikes ook een snellader beschikbaar, hiervoor betaal je iets meer. Voor een accu met meer vermogen (en dus een grotere actieradius) betaal je een meerprijs.